“Working hard for something we don’t care about is called stress – working hard for something we love is called passion”

Strong Girl: Christina Hesel Nissen

Alder 19 år • By Århus • Beskæftigelse 3.g HHX, Underviser i Fitness World, Certificeret kostvejleder • Højde 178 cm • Vægt 78 kg • Instagram christinahesel

image

Det fik mig til at starte med at træne:
Jeg har været meget aktiv gennem hele min barndom. Som barn var jeg noget af en krudtugle der ikke kunne sidde stille og skulle pille ved alting. Det var måske derfor jeg blev sendt til gymnastik da jeg var 2 år gammel. Udover gymnastik har jeg også gået til dans, svømning, ridning og fodbold, men jeg har aldrig været speciel god til noget af det. Ihvertfald ikke en af de bedste. Motivationen forsvandt, og jeg blev en doven teenager, og den manglende lyst til sport stammede nok fra, at alkohol, fest og farver blev mere spændende.
Da jeg var 15 meldte vi mig ind i Fitness World, men mit kort blev ihvert fald ikke slidt. Da jeg var færdig med 9.klassen tog jeg på efterskole, og jeg må sige at efterskole kan rykke et menneske ubeskriveligt meget. Vi var halvejs gennem året, og jeg var nået et punkt hvor jeg ikke kunne jeg ikke være i mig selv længere, fysisk og psykisk. Alle de andre var i så god form og så bare så glade ud. Jeg tog beslutningen om at jeg ville være den bedste udgave af mig selv. Jeg begyndte stille og roligt med at drikke mindre alkohol, spise mindre snoller og udover det idræt vi dyrkede på efterskole, så powerwalkede jeg et par gange om ugen, og jeg fandt hurtigt ud af hvilken fed følelse der boblede inden i kroppen når man var færdig med træning. Da jeg kom hjem fra efterskole begyndte jeg at træne på hold i Fitness World, hvilket var min startknap. Jeg spurgte alt og alle som vidste bare lidt mere end mig om råd og hjælp, og siden da har jeg, grundet min nysgerrighed, stædighed og vilje til at lære, udviklet en livsstil hvor passion for træning og kost fylder rigtig meget. Jeg har efter mange års nederlag fundet en sport hvor jeg også kan være en af de bedste.

Det motiverer mig til at blive ved:
Jeg har fundet en levevej som jeg ikke ville være foruden, jeg har fundet en passion jeg elsker. Der er selvfølgelig kanon gode dage, og lidt mindre gode dage, men for mig er det vigtigste at de mindre gode dage fylder så lidt som muligt. Motivation er en rutsjebane, men så længe den kun kort skraber bunden, så gør det intet. Jeg elsker udfordringer, og mit fighter gen synes det er for fedt at kunne sætte et mål, og give alt for at nå det, for hvor er det ubeskriveligt fedt at opnå noget man har kæmpet for. Derudover så møder jeg så mange fantastiske mennesker hver dag i centeret, kollegaer, venner og bekendte, og Fitness World Tilst er blevet mit andet hjem, et lokalt intimt center hvor der bare er plads til alle, og det er lige mig. Jeg tror på at når man finder det man ikke vil være foruden, så skabes motivatio helt naturligt.

Mit yndlings budskab lige pt.: ”Working hard for something we don’t care about is called stress – working hard for something we love is called passion” – Simon Sinek

Principper og programmer som jeg træner og spiser efter:
* Den rigtige teknik er regel nummer et dvs. korrekt teknik før vægt – gør gavn og ikke skade

* De store muskelgrupper samt de mest energitagende/tunge øvelser først (eks. squat, dødløft, military press og bent over barbell rows ligger altid først i programmet)

* Opspænding og kontakt med musklerne gennem hver øvelse (eks. i øvelsen lat pulldown trækker jeg stangen ned til brystet i et alm. tempo og kører langsomt op mens jeg holder spændingen (dvs. alm. tempo ned langsom op)

* Variation – Jeg bevarer en sky høj motivation ved at varierer hvordan jeg træner, så der sker noget nyt hele tiden. For mig har de små ændringer i træningen en stor betydning, og her kan i se eksempler på hvordan jeg skaber variation.

– superset
– dropset
– temposkift
– muskelstyrke/masse træning
– udholdenhedsstyrketræning
– HIT cardio
– øvelser med egen kropsvægt

* Mobility – smidighed og fleksibilitet har stor betydning for min styrketræning eks. kan jeg komme dybere og dybere i squat, fordi jeg bliver mere og mere smidig. Jeg bruger foam roller til opvarming og udstrækning.

* Kosten – Frugt, grønt, magert, mindre salt, mere fisk, mindre sukker, fuldkorn, kulhydrater, mindre mættet fedt, vand (se titlerne på de 10 kostråd, personligt synes jeg det er gode retningslinjer for hvordan man kan spise), og så synes jeg personligt at snoller og andet luksus hører til weekenden og begivenheder hvor det serveres.

image

Min favorit øvelse og hvordan jeg træner den:
Jeg har ikke én favorit øvelse, jeg har mange. Der er dog nogle øvelser som jeg er mere fan af i nogen perioder end andre. Jeg har altid synes rigtig godt om squat, og lige i tiden er dette superset klart en af mine favoritter på ben-dage hvor der er ekstra fokus på baller og høj intensitet. Dette superset kræver du har 100% styr på din teknik i squat samt good mornings, og før du supersetter, så få helt styr på begge øvelser.

SUPERSETTET:

* 20 reps squat ass to grass med vægtskive under hælen, lav vægt (jeg kører 20-30 kg)

* 20 reps Good morning, lav vægt ( jeg kører med 20 kg-30)

Max 1 min pause mellem hvert superset – 4 sæt

Min træning:
Her kan i se et eksempel på hvordan en træningsuge kan se ud for mit vedkommende. Da jeg underviser i mange hold i FW hvor puls træning fylder meget er cardio ikke en fast del af mit ugentlige program, dog er 5 min lav intens cardio ofte en del af min opvarmning.

Mandag: Ryg + skuldre
Tirsdag: Ben/baller + mave
Onsdag: Ryg + skuldre
Torsdag: Bryst, triceps, biceps
Fredag: Ben/baller + mave
Lørdag: Hviledag (helt fri fra træning, dog ofte en længere gå tur med hunden i skoven)
Søndag: Bryst, triceps, biceps

Min kost:
Her ser i hvordan jeg spiser lige pt. dog er der næsten hver dag variation i hvilken form for kød og grønt jeg spiser. Mit bedste råd mht. kost er at du skal spise hvad der passer DIG og DINE mål, og ikke hvad en kostplan du finder på nettet lavet til en anden eller fiktiv person siger du bør spise.

Morgen: Havregrød med æggehvider og mandler
Formiddag: Knækbrød med kylling pålæg og grønt
Middag: Ris, Kød (laks, kylling/kalkun, oksekød, svinekød m.m.) og grønt (typisk broccoli og/eller spinat)
Eftermiddag: Knækbrød og peanutbutter
Aften: Kød (laks, kylling/kalkun, oksekød, svinekød m.m.), grønt (typisk broccoli og/eller spinat), avocado og skyr
Aftensnack: Skyr, mørk chokolade og mandler
Efter træning: Proteinpulver med vand og rosiner

Mit tip til dig, som gerne vil være en ”Strong Girl”:
”Der findes ikke én opskrift, én rigtig vej eller ét rigtigt svar – der er mange veje at gå, og derfor handler det om at finde den vej som passer til dig, dine behov og dit mål – det tager tid, men det er det hele værd – du vil klappe i hænderne, når du finder frem til hvad der virker for dig! – ikke kun fysisk, også psykisk”

Er du helt ny i ”gamet”, find en dygtig træner med erfaring indenfor den træningsform du vil i gang med. Det kan være svært at vælge træner, men spørg i centeret eller prøv at søg på nettet, og aftal et uforpligtende møde med træneren, for vigtigst af alt, er at du finder én som du føler dig tryg ved, før du siger ja til et forløb. Hæng i og tro på dig selv også selvom at det ikke er en dans på røde roser hver gang dag.

Har du været i ”gamet” i lang tid, men måske er kørt lidt død i træningen, så som mit tideligere råd find en træner, som kan hjælpe dig på det rette spor igen. Personligt så er jeg fan af at træne sammen med en som også har passion for træning en gang i mellem. Det gør træningen til en social begivenhed, og det kan været rart at have nogen at dele sin interesse med.

Derudover så accepter, at motivation er som en rutsjebane, og at der både er gode og mindre gode træninger, vigtigst af alt! Du giver aldrig op, du tror på dig selv og du rejser dig altid op igen når du er væltet.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>