Opskrift: Tomatsuppe med kødboller

Kunne du lide opskriften på boller i Karry? Denne tomatsuppe med kødboller og rugbrødscroutoner er mindst ligeså lækker, og lavet ud fra samme princip med masser af grøntsager! :-) Vidste du for resten at en dåse tomater kan tælles med som 200 gram grønt?

FullSizeRender

Ingredienser (2 pers.)
2 dåser flåede tomater
200 g porre
1 tsk basilikum
1 tsk røget paprika
1 tsk rosmarin
Hvidløg og chili efter smag
1 dl madlavningsfløde 18%

300 g hakket oksekød 3-6%
2 skiver rugbrød

Sådan gør du
Hak porrer og kom alt til suppen, med undtagelse af fløde, i en gryde. Kog op og lad simre ved svag varme under låg – gerne en time. Blend herefter det hele sammen med en stavblender og tilsæt 1 dl madlavningsfløde. Smag til med salt og peber.
Mens suppen simrer formes små kødboller af oksekødet, som steges på panden med salt og peber. Rugbrødet skæres i små tern og ristet som croutoner på en tør pande.
Server den varme suppe med kødboller og rugbrødscroutoner på toppen og evt. lidt frisk basilikum.

Næringsindhold pr. pers.
Kcal: 562
Protein: 44
Kulhydrat: 48
Fedt: 19

Tip: Tomatsuppen smager også rigtig godt med kylling og ris eller pasta. :-)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>