Opskrift: RIGTIG kage med sundhedsfaktor

Mange sunde kager er tilsat proteinpulver, masser af æg, hytteost, bønner eller andre ting, som traditionelt set ikke hører hjemme i en kage. Derfor bliver konsistensen og smagen også sjældent som den man kender fra en rigtig kage. (Derfor kan de stadig smage vildt godt!!

Men er du ude efter en kage med mere sundhed og færre kalorier end normalt, med mere “almindelige” ingredienser, vil jeg påstå at denne appelsinkage kan snyde selv det mest kritiske menneske. :-) Den smager virkelig godt – og af RIGTIG kage! og nej – den er ikke fyldt med proteiner… men så må du snuppe en bøf ved siden af!

Appelsinkage 8 personer
1 vaniljestang
2 æg
90 g (2 dl) stevia sukker
5 tsk bagepulver
3 tsk kardemomme
3,5 dl speltmel
2 modne bananer
saften fra 2 appelsiner
1 dl skyr naturel

FullSizeRender (8)

Sådan gør du:
Pisk æg og stevia sukker til en jævn masse og bland vaniljekornene i. Bland alle de tørre ingredienser (bagepulver, kardemomme og speltmel). I en anden skål moses bananerne. Skyr og saften fra appelsinerne tilsættes. Er de økologiske rives skallen også i. Bland nu alle ingredienser sammen til en jævn glat dej. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 35 min. Pynt evt. kagen med et lag smeltet 80% mørk chokolade eller tynde skiver af appelsin på toppen.

Næringsindhold (pr. person 1/8)
Kcal: 204
Kulhydrat: 7 g
Protein: 2,5 g
Fedt: 37 g