Lagkage uden tomme kalorier!

Mange “sunde” alternativer til kager er fyldt med dadler og mandler. Desværre er energiindholdet i disse kager tårnhøjt, og fyldt med frugtsukker fra tørrede dadler, som har en minimalt større sundhedsværdi end hvidt rafineret sukker. Med andre ord, kunne du måske ligeså godt have valgt den traditionelle kage.

Denne lagkage er til gengæld super lækker, den indeholder få kalorier og de kalorier den indeholder er mættende, næringsrige og fornuftigt fordelt ift. kulhydrat, fedt og protein. Faktisk vil du med god samvittighed kunne snuppe et stykke til morgenmad ;-)

lagkage

Ingredienser
Bund:
500 g æggehvider
130 g havregryn
60 g proteinpulver (vanilje, banan eller neutral)
3 spsk skyr
3 spsk mandler
2 modne bananer
1 tsk bagepulver
1 spsk kanel

Fyld:
1 avocado
2 spsk skyr
1 spsk fedtfattig kakaopulver (evt. urtekram)
1 spsk peanutbutter (uden tilsat olie og sukker, evt. urtekram)
Lidt stevia til den ønskede smag
2 bananer i skiver

Glasur:
1/2 scoop chokoladeproteinpulver
Vand

Sådan gør du
1) Blend alle ingredienserne til kagebunden i en blender. Kom dejen i en form (evt. springform) og bag den i ca. 30 min ved 175 grader varmluft til dejen slipper kniven. Lad bunden køle af og skær den igennem midten så du har 2 lagkagebunde.

2) Bland alle ingredienserne til fyldet godt sammen, med undtagelse af bananerne. Tilsæt evt. lidt ekstra af de forskellige ingredienser for at opnå den smag/konsistens som du godt kan li.

3) Tilføj lidt vand af gangen til chokoladeproteinpulveret til du har samme konsistens som glasur

4) Smør fyldet ud på den nederste lagkagebund, læg bananskiverne ovenpå og læg øverste lagkagebund på. Smør til sidst glasur ud over lagkagen og top evt. med hakkede mandler.

Næringsindhold (1/8 af lagkagen)
Kcal: 224
Kulhydrat: 20 g
Fedt: 6,5 g
Protein: 19 g

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>