Kan livet blive for sødt?

Det er efterhånden meget udbredt at spise alverdens produkter tilsat sødestoffer som alternativ til almindeligt sukker, og faktisk også helt ukritisk vælte sødemidler i produkter som ikke engang behøvede smage sødt – bare fordi vi kan. Det sparer os for en masse kalorier, og smagen bliver som regel også “NÆSTEN” som vi kender den. Men er det smart?

sukker_0

I dette indlæg vil jeg ikke komme med endnu en række argumenter for hvorfor sødestoffer er skadelige og farlige, da forskningen på området simpelthen ikke er god nok endnu, mens vi slet ikke har kontrol over “cocktail” effekten – som man kalder det, når en lang række kunstige sødestoffer og andre tilsætningsstoffer som vi indtager reagerer sammen i vores krop. Måske betyder det intet, men vi ved det simpelthen ikke.

Der er dog en anden ret simpel og logisk forklaring på, at du måske skal overveje at holde lidt igen med sødestofferne, uanset om det er SØD, Stevia, Aspartam, Sukralose eller en af de mange andre:
Vores krop er utrolig god til at tilvænne sig de smage vi udsætter den for. Prøver du at skrue ned for dit indtag af sukkerholdige produkter ved i stedet at indtage sødemidler, vænner du dig selv til konstant at “crave” den søde smag. De fleste ved, at jo mere salt vi bruger i vores madlavning, jo mere skal der til for at vi tilfredsstilles og synes maden smager af noget. Saltet bedøver vores smagsløg for andre fine smagsindtryk.
Det samme gælder sukker og smagen af sødt. Jo mere du bruger af det, jo mere vil din krop have. Mæthedscentret i hjernen skal have mere og mere af den søde smag for at tilfredsstilles, og du vil stadig kæmpe med at være lækkersulten i tide og utide.

Tænk over det hvis du dagligt søder din havregryn, din æggekage, din kaffe, din the, dit vand, din smoothie, din skyr og din kylling og ris med kunstige sødemidler, sødet proteinpulver, kunstigt sødet ketchup, chokoladesauce eller karamelsauce. Livet kan godt blive for sødt, så lad den søde smag blive hvor den høre hjemme og nyd alle de andre dejlige smage ;-)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>