Diæter og kurer – Nej tak!

Uanset om du vil tabe dig eller være sundere vil jeg altid råde dig til at gå langt udenom diæter! Diæter virker ganske rigtigt, og det er næsten uanset om det er en diæt på ren fedt, protein eller kulhydrat. De har nemlig alle det til fælles at de sætter dit samlede kalorieindtag drastisk ned, og ja nogle gange under dit basale behov. Altså det din krop som minimum har brug for for at fungere, og det er bestemt ikke sundt!

IMG_6344

I bedste tilfælde vil du tabe dig, måske også ret meget. Men der vil højst sandsynligt også ske følgende:

1: Der vil ryge en del muskelmasse af med vægttabet, fordi de strenge diæter ikke altid har positiv indvirkning på dit energi niveau. Måske træner du stadig ligeså mange timer som før. Men helt ubevist vil din træningsintensitet og dit daglige energi forbrug generelt falde.

2: Din hvileforbrænding vil falde når kroppens aktivitetsniveau tilpasses til et lavt kcal indtag og når din vægt og muskelmasse mindskes. Når du vender tilbage til din oprindelige kost vil du derfor lynhurtigt tage på igen, og måske mere end før

3: Diæter er ofte kortvarige og ikke realistiske at leve på ret længe af gangen. Nogle vil sige det er en super kickstarter til et vægttab, men hvad gør du når diæten er slut? Du har hverken fået nye handlemønstre eller erfaringer med hvordan du lægger din livsstil om og hvordan du træffer sunde valg som du kan forsætte med resten af dit liv.

4: Meget få diæter opfylder de 10 kostråd. Du vil ofte komme i mangel på kostfibre, bestemte vitaminer og mineraler pga. en ikke særlig varieret kost og fuldstændig udelukkelse af bestemte fødevarer, med negativ indvirkning på din sundhed og dit energiniveau.

Der findes ingen nem løsning – eller gør der?
Et vægttab som skal holdes kræver livsstilsændringer for resten af livet. Det kan gøres uden en kostplan, men hvis du har brug for at følge en plan kan kostplaner sagtens struktureres så de både giver det ønskede vægttab men også rum og mulighed for at spise “almindelig” sundt og varieret mad, at spise med familie og venner og på ingen måde udelukke bestemte fødevarer helt, med mindre du er direkte allergisk eller intolerant.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>