Bliv stærkere med øget mobilitet

4 tegn på manglende mobilitet omkring ankel, knæ og hofte
1. Du får smerter i lænden ved squat og dødløft
2. Du løfter hælene og kommer for langt frem med overkroppen under squat
3. Bagdelen vipper tidligt ind under dig i din squat
4. Du oplever ikke styrkefremgang i dine ben og balder

Hvorfor bruge tid på mobilitetstræning?
Jeg har selv været en klovn til at tage mig af min mobilitet og smidighed, selvom jeg har været uhyggeligt stiv i mine ben. Det har resulteret i timevis af hård bentræning, som ikke gav de forventede resultater. Jeg bruger nu 20 min på opvarmning og mobilitetstræning før hver bentræning, og det har virkelig sat skub i mine resultater og styrkeudvikling. Det har samtidig givet mig en langt flottere teknik, så jeg nu undgår en overbelastet lænd efter bentræning. Du vil opleve det samme! :-) Du vil bevæge dig langt mere effektivt, opnå bedre muskelaktivering og sænke din risko for skader.

Øvelsesvideo
På videoen får du en gennemgang af mobilitetstræning til underkroppen. Øvelse 1-6 bør du lave før din bentræning. Udspændingsøvelserne 7-9 som holdes 2 min bør du undgå at lave umiddelbart før din bentræning.

1. Opvarmning af hofteled (x10 til hver side)

2. Supine scorpio – mobilisering af ryg (x10 til hver side)

3. Squat to stand – dynamisk udspænding af haser (x10

4. Mountain climbers – dynamisk udspænding af hoftebøjere (x10 til hver side

5. Åbne op i hoften (x1 min)

6. Active pidgeon (x10 til hver side)

7. Ankelmobilisering med elastik (x10 til hver side)

8. Udspænding af haser, hold strækket 2 min (undgå nervestræk ved at strække vristen og strit med bagdelen)

9. Udspænding af hoftebøjere, hold strækket 2 min

10. Udspænding af læg, hold strækket 2 min