5 typiske fejl som koster dig resultater

Det er utroligt demotiverende at klø på i træningscentret dag ud og dag ind uden de ønskede resultater viser sig. Det gælder uanset om målet er sixpack, øget styrke, vægttab eller at mindske ledsmerter.

Først og fremmest er det vigtigt at dine forventninger er realistiske! Styrketræning kræver tid og tålmodighed, og alene din genetik har noget at sige ift. hvor hurtigt du vil kunne udvikle din styrke og muskelmasse. Alle vil opleve en hurtig styrkefremgang i starten, da du her bliver bedre til at aktivere dit nervesystem og dine muskler.

image
Det er samtidig vigtigt at anvende forskellige mål for din fremgang så du ikke alene hænger dig i tallet på vægten! Ønsker du en smallere talje, en større røv, færre skuldersmerter eller at kunne løfte flere kg i en specifik øvelse? Mål og test dig selv – skriv tallene ned, og se hvordan du rykker dig! :-)

Vær dog opmærksom på disse 5 typiske fejl, som vil minimere de resultater du får ud af dit ellers hårde arbejde!

1. Du spiser for lidt
Får du ikke nok protein, fedt og næringsstoffer i din kost vil du få svært ved at øge din muskelmasse! Læs mere her. Du er nødt til at være i kcal overskud for at bygge muskler, og her skal også indtages kulhydrat! Særligt før og efter træning. Læs evt. dette indlæg. Et ønske om at øge muskelmasse og samtidig være på slankekur er ikke ideelt.

2. Du mangler fokus
Styrketræning kræver som al anden form for sport øvelse og koncentration! Det er en fejl at tro, at man bare kan gå ind i et fitnesscenter og gå i krig med de vægtene uden at sætte sig ind i tingene og øve sig. Vil du opnå resultater med din styrketræning skal du være fokuseret under din træning. Fokuser på at have en god teknik hele tiden, mærk de muskler du bruger i øvelsen og brug din vejrtrækning rigtigt.

3. Du træner for lidt eller for meget
Det er vigtigt med regelmæssig træning for at opnå resultater. Det nytter ikke noget at du den ene uge kører på med 4-5 x styrketræning, men slet ikke kommer afsted ugen efter.
Omvendt nytter det heller ikke noget at træne den samme muskel 3 dage i streg. Dine muskler har brug for restitution efter styrketræning uanset om de er ømme eller ej. Behovet for restitution afhænger blandt andet af hvor veltrænet du er, men en god hovedregel er ikke at træne den samme muskel to dage i streg.

4. Du træner uden en plan
Træner du uden en plan risikerer du hurtigt at din træning bliver ensformig, formålsløst og usammenhængende – måske også med for mange isolationsøvelser. Musklerne skal udsættes for samme stimuli i en periode for at blive stærkere, men bliver de udsat for præcis samme stimuli måned efter måned, vil dine resultater til sidst stagnere. Følg derfor et program i nogle uger (så længe du har gode resultater med det) og skift så til et andet. Brug en træningsdagbog til at holde styr på vægt, sæt og reps. Følg evt. dette program

5. Du presser ikke dig selv nok
Tager du 12 gentagelser med en vægt, som du sagtens kunne tage 14 gentagelser med? Eller har du træner med samme vægt i en øvelse i flere måneder? Jævnlig progression er afgørende for at opnå resultater! Og det kræver at du presser dig selv – til hver træning! Vil du bygge muskler skal du køre hvert sæt til udmattelse. Kører du et rent styrkeprogram stopper man som regel før udmattelse, men derfor skal hver repetition stadig være benhård! Er du bange for at blive “for stor” af at øge vægten? Så læs her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>